
Wij gebruikten een hartenwafelijzer.
Met ons recept kom je aan zo'n 45 hartenwafeltjes.
Het lukt ook perfect met een gewoon wafelijzer.
ingrediënten
- 375 gram boter (planta of solo)
- 400 gram rietsuiker of kristalsuiker
- 500 gram zelfrijzende bloem of 500 gram bloem met een halve eetlepel bakpoeder
- 6 eieren
- olie om het wafelijzer in te smeren
werkwijze
- de boter laten smelten, zonder te laten bakken
- van het vuur halen en de rietsuiker (of kristalsuiker) toevoegen en laten smelten in de boter
- de helft van de bloem toevoegen en roeren tot de klonters verdwenen zijn
- de eieren onder het deeg mengen en telkens goed mengen
- de rest van de bloem toevoegen en goed roeren
- onmiddellijk bakken in een voorverwarmd wafelijzer, dat ingesmeerd is met olie
- de wafels laten afkoelen op een rooster
Smakelijk !